Kryesore

Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan

Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan

Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan Prof.Lisen Bashkurti – Hapja…

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913   Në janar-shkurt 1913,…

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik…

Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Nga: Prof. Spartak Ngjela Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik. Pyetja që duhet…

Çfarë po ndodh me botën shqiptare në Ballkanin Perëndimor?

Çfarë po ndodh me botën shqiptare në Ballkanin Perëndimor?

Nga: Prof. Spartak Ngjela Çfarë po ndodh me botën shqiptare në Ballkanin Perëndimor? Referendumi në…

KORIGJIMI I STATUSIT TE SERBISE…

KORIGJIMI I STATUSIT TE SERBISE…

Pandeli Majko KORIGJIMI I STATUSIT TE SERBISE… Kujtesa është një funksion i pasigurtë në mardhënien…

Kryesore

 • Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan
 • Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913
 • Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik
 • Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik.
 • Çfarë po ndodh me botën shqiptare në Ballkanin Perëndimor?
 • KORIGJIMI I STATUSIT TE SERBISE…
 • SHQIPTARET NE TABLONE E GJNIVE TE PIKTURES
 • NJIHUNI ME “DANTEN E ARKITEKTURES”
 • Çështja e Preshevës rrezikohet të ketë fatin historik sikurse historia e Alsace-Lorraine
 • Sander Prosi
 • Mjerimi i Shqiptarizmit në Preshevë, misioni antikombëtar i Dudiqit
 • SENTENCA TË SHKËPUTURA KOHE
 • 50 thënie të “njeriut të fundit, që di çdo gjë”
 • Pse Siria nuk është një luftë e amerikanëve?

NJIHUNI ME “DANTEN E ARKITEKTURES”

NJIHUNI ME “DANTEN E ARKITEKTURES” Nga: Albert Vataj Antoni Gaudi, katalanasi i famshëm i arkitekturës, linjave të buta, shkujdesjes, elegancës dhe magjepsjes “Vetëm një i çmendur do të përpiqet për të përshkruar diçka që nuk ekziston në botë!”, në atë botë së cilës ai, Antonio Gaudi i dha një trajtëzim imagjinativ, më shumë se shastisës për…

NJIHUNI ME “DANTEN E ARKITEKTURES”

Kosova, lufta dhe fitorja ime!

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Madeleine Albright: Kosova, lufta dhe fitorja ime! Madeleine Korbel Albright lindur më 15 maj 1937 – femra e parë në postin e sekretarit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, politikane dhe diplomate amerikane. Madeleine Albright eshte ish sekretarja e pare femer dhe njeherit e 64, e nominuar nga presidenti i atehershem…

Kosova, lufta dhe fitorja ime!

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik Për konkursin e “Vitit të Skënderbeut”, me rastin e 550 –vjetorit të vdekjes. Me rastin e përkujtimit të 450 vjetorit të vdekjes së Skënderbeut në Shkodër, më 17 janar 1917, vihet në skenë drama “Deka e Skanderbegut”! Nga Agron Luka…

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik

A Path Out of the Middle East Collapse.

A Path Out of the Middle East Collapse   by Henry A. Kissinger The Wall Street Journal – October 16, 2015 With Russia in Syria, a geopolitical structure that lasted four decades is in shambles. The U.S. needs a new strategy and priorities. The debate about whether the Joint Comprehensive Plan of Action with Iran…

A Path Out of the Middle East Collapse.

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913   Në janar-shkurt 1913, menjëherë pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, Maurice Trumbert, diplomat, shkrimtar, piktor, poet e muzikant francez, botoi në revistën “Revue du traditionnalisme français et étranger” reportazhin në “Skutari të Shqipërisë”, ku ndihet më së miri simpatia dhe dashamirësia e tij…

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Kryesore

Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan

Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan

Pesë arsye përse shkëmbimi i territoreve është i rrezikshëm në Ballkan Prof.Lisen Bashkurti – Hapja e debatit politik dhe publik në nivel kombëtar, rajonal dhe ndërkombëtar për shkëmbimin e territoreve midis Kosovës dhe Serbisë është pozitiv. Mbas shumë vitesh agjendash…

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913   Në janar-shkurt 1913,…

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik

Kolë Mirdita -Helenau (1900 – 1936) dramaturgu 15-vjeçar, fenomeni i traditës sonë të artit skenik…

Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Nga: Prof. Spartak Ngjela Politika amerikane dhe bota shqiptare në Gadishullin Ilirik. Pyetja që duhet…

Kryesore